ЄС висунув нову вимогу Зеленському через проблеми з олігархами в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС висунув нову вимогу Зеленському через проблеми з олігархами в Україні

ЄС висунув нову вимогу Зеленському через проблеми з олігархами в Україні
Джерело:  online.ua

11 лютого офіційно стало відомо, що в Європейському парламенті підтримали резолюцію, в якій політики привітали прогрес офіційного Києва у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, однак висловив занепокоєння з приводу невдач у боротьбі з корупцією та постійним олігархічним впливом. За це рішення проголосували 526 депутатів, 79 виступили "проти" й 71 утримався. Окрім того, наголошується, що влада ЄС висунула нову вимогу команді українського лідера Володимира Зеленського: вона хоче, щоб Київ активізував боротьбу з олігархами та корупцією в країні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"У звіті про оцінку стану Угоди про асоціацію ЄС з Україною, прийнятому в четвер, Парламент вітає досягнення України у виконанні зобов'язань за цією Угодою, зокрема у галузі сільського господарства, енергетики, банківського сектору, реформ децентралізації, цифрової економіки, довкілля та виборчих процедур", — наголошують депутати ЄП.

Влада Євросоюзу вимагає у команди Зеленського провести низку реформ, щоб уникнути відкату реформ. Окрім того, ЄС вказав на судову владу як одну з найменш надійних установ в Україні. Також офіційний Брюссель жорстко розкритикував спроби влади здійснити політичний тиск на незалежні економічні інститути та виконавчі органи. Зокрема, йдеться й про НБУ.

"Депутати Європарламенту також глибоко стурбовані тим, що, ймовірно, зацікавлені особи намагаються підірвати досягнення країни у боротьбі з корупцією та загальних демократичних реформах. Деякі українські олігархи, зокрема, намагаються повернути собі політичну владу, що послабило більшість у Верховній Раді, орієнтованій на реформи", — зазначає влада ЄС.

Окрім того, влада ЄС вкотре повторила свою непохитну прихильність незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах та підтримку міжнародно скоординованих санкцій уряду Росії. Також Євросоюз розкритикував порушення прав людини та основних свобод з боку бойовиків та проросійської влади у Криму та на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно США та ЄС невідкладно звернулися до України через СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?