ЄС назвав катастрофою план боротьби з коронавірусом, який просували раніше
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС назвав катастрофою план боротьби з коронавірусом, який просували раніше

ЄС назвав катастрофою план боротьби з коронавірусом, який просували раніше
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі на найвищому рівні розкритикували стратегію боротьби проти коронавірусу COVID-19, яка будувалася на колективному імунітеті. Єврокомісія вважає, спроба розробити такий імунітет призвела б перш за все до смерті мільйонів людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радника президентки ЄК Петера Піота.

За його словами, наразі офіційний Брюссель бачить порятунок від інфекції виключно у вакцині.

"Розрахунок на вироблення колективного імунітету від коронавірусу потребував би величезних жертв і тривалого часу, загинули б мільйони людей. Єдиний світло в кінці тунелю — це розробка ефективної вакцини", - зауважив Піот.

Він пояснив, наразі смертність від COVID-19 приблизно удвічі менша за весняні показники по країнах ЄС, це зафіксували попри нове стрімке зростання випадків. Причиною для того стала готовність системи охорони здоров'я.

"Незважаючи на швидке зростання захворюваності, позитивним аспектом другої хвилі є той факт, що смертність знизилася вдвічі в порівнянні з весною. Ми тепер значно краще знаємо, як боротися з хворобою, попри те, що ефективних ліків у нас немає", - резюмував радник.

Нагадаємо, наразі у світі ще немає жодної вакцини від COVID-19, усі проєкти знаходяться щонайменше на завершальних стадіях випробувань на людях.

Як повідомляв ONLINE.UA, перед посадовців Євросоюзу шириться думка, що до 2022 року щеплення проти коронавірусу COVID-19 зможе отримати лише частина населення співдружності. Таку оцінку дали єврокомісари й дипломати під час закритого засідання. Експерти вважають, наступного року проблему коронавірусу не вдасться подолати навіть із розробленими препаратами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?