ЄС негативно оцінив терміни масового вакцинування від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС негативно оцінив терміни масового вакцинування від коронавірусу

ЄС негативно оцінив терміни масового вакцинування від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Серед посадовців Євросоюзу шириться думка, що до 2022 року щеплення проти коронавірусу COVID-19 зможе отримати лише частина населення співдружності. Таку оцінку дали єврокомісари й дипломати під час закритого засідання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За оприлюдненими даними, посадовці обговорювали технічну неспроможність забезпечити у повному обсязі вакцинування наступного року.

"До кінця 2021 року не буде достатньої кількості доз вакцини проти COVID-19 для всього населення", - оголосив на закритому засіданні представник Єврокомісії.

Інший європейський посадовець, якого агентство також залишило анонімним, підтвердив таку оцінку. Водночас на офіційному рівні згадана структура ще не підтвердила цього.

Загальна чисельність мешканців країн Євросоюзу наразі сягає близько 450 мільйонів, а загальне замовлення на кількість одиниць вакцини сягає тим часом мільярд — за домовленостями з трьома виробниками. Утім, відповідні попередження все ж таки лунають.

Також відомо про переговори офіційного Брюсселю з іншими компаніями, триває обговорення придбання ще мільярда доз препарату.

Наразі у світі немає ще вакцини проти COVID-19, яка б пройшла повний шлях розробки та випробувань, а також виявилася б цілком безпечною та ефективною. Утім, оптимістичні прогнози вказують на можливість початку масового щеплення вже незабаром, у перші місяці 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники уряду Чехії підтримали введення найжорсткіших заходів для взяття під контроль поширення коронавірусу COVID-19. Для подолання епідемії по всій країні вводять комендантську годину. Водночас окрім комендантської години місцева влада обмежила роботу магазинів по неділях, щоб не провокувати поширення інфекції серед людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?