В ЄС почали вводити комендантську годину через COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС почали вводити комендантську годину через COVID-19

В ЄС почали вводити комендантську годину через COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники уряду Чехії підтримали введення найжорсткіших заходів для взяття під контроль поширення коронавірусу COVID-19. Для подолання епідемії по всій країні вводять комендантську годину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа.

Водночас окрім комендантської години місцева влада обмежила роботу магазинів по неділях, щоб не провокувати поширення інфекції серед людей.

Комендантський режим стане чинним у вівторок, 28 жовтня, його вводять на один тиждень до 3 листопада. Заборона на пересування передбачається з 21:00 до 05:00 наступного дня щодоби.

Згідно з поясненням міністра охорони здоров'я Чехії Романа Примули, винятками у жорстких обмеженнях стануть поїздки для роботи та відвідування членів родини.

Магазини торгівлі у роздріб, які все ще працюють, повинні закриватися до 20:00, а в неділю не працювати цілком. Винятками стануть АЗС та аптеки.

Нагадаємо, станом на кінець жовтня у Чехії загальна кількість випадків коронавірусу становить майже 270 тисяч, кількість смертельних інцидентів через COVID-19 досягає 2,3 тисячі.

Тим часом у світі кількість інфікованих коронавірусом осіб сягнула вже 43 мільйони, а смертельних випадків понад 1,1 мільйона. З кінця весни лідером у цьому антирейтингу залишаються Сполучені Штати, де заразилися й померли 8,7 мільйона та 225 тисяч відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я припускають введення по всій Україні жорсткіших карантинних обмежень, однак за певних умов. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав 15 тисяч хворих на день орієнтовною статистику. Водночас посадовець звернув увагу, досягнення цього показника не означатиме. що система охорони здоров'я дійшла до межі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?