ЄС назвав реальну причину введення санкцій проти Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС назвав реальну причину введення санкцій проти Лукашенка

ЄС назвав реальну причину введення санкцій проти Лукашенка
Джерело:  online.ua

Європейські країни узгодили введення санкцій проти персонально частково визнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Це підтвердив високий представник співдружності Жозеп Боррель під час заходів у Люксембурзі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію дипломата.

За його словами, білоруський режим жодним чином не намагався розпочати діалог із власним населенням.

"Ми не бачимо абсолютно жодного бажання з його (Лукашенка) сторони почати переговори", - підкреслив Боррель.

Він зауважив, саме з цієї причини ім'я Лукашенка з'явиться у новому списку білоруських посадовців, на яких поширюватимуться санкції.

"Учора ми бачили знову непропорціональне використання сили проти демонстрантів. Немає жодних переговорів", - резюмував Боррель.

Нагадаємо, водночас із зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС у Мінську відбулася масштабна акція пенсіонерів та пенсіонерок, яку атакували силовики. Правоохоронні органи режиму закидали протестувальників третього віку світло-шумовими гранатами й використали проти них сльозогінний газ.

Мільйони білорусів вийшли на протести з 9 серпня, коли білоруська влада намагалася фальсифікувати вибори. Це голосування не визнала жодна країна окрім представників СНД.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Європейського Союзу 12 жовтня офіційно  оголосила, що вже готова ввести санкції проти білоруського диктатора та нелегітимного президента республіки Олександра Лукашенка. Це зазначається у висновках, ухвалених на засіданні Ради Євросоюзу із закордонних справ.

Наголошується, що Рада рішуче засуджує насильство, застосоване режимом Лукашенка щодо мирних протестувальників, а також вимагає звільнити всіх затриманих осіб, включно з політичними бранцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?