ЄС неочікувано запропонував Верховній Раді України допомогу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС неочікувано запропонував Верховній Раді України допомогу

ЄС неочікувано запропонував Верховній Раді України допомогу
Джерело:  interfax.com.ua

Влада ЄС запропонувала комітету Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності експертну допомогу для підготовки законопроектів про незаконне збагачення. Про це повідомив голова представництва ЄС в Україні Хюго Мінгареллі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми запропонували комітету Верховної ради своїх експертів, щоб відповідний законопроект було підготовлено і рішення було знайдено", - сказав він у вівторок.

Окрім того, дипломат має надію, що співпраця з ЄС за лінією макрофінансової допомоги не постраждає.

Нагадаємо, ЄС, США, МВФ та Світовий банк вважають, що нові законопроекти щодо поновлення статті про незаконне збагачення у Кримінальному кодексі не можуть стати ефективним засобом у боротьбі з корупцією та повинні бути переглянуті. Раніше країни G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу активізувати зусилля, відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.

Як відомо, 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Клімкін заявив, що Європейський Союз не покарає Україну через скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення, тому за безвіз українці можуть не хвилюватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?