ЄС офіційно дозволив вакцинацію препаратом Pfizer
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС офіційно дозволив вакцинацію препаратом Pfizer

ЄС офіційно дозволив вакцинацію препаратом Pfizer
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу затвердила дозвіл на використання препарату компанії Pfizer/Biontech для проведення масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19. Передбачається, що відповідна кампанія почнеться вже до Нового року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейське агентство з лікарських засобів (EMA).

За офіційними даними, це перша рекомендована для застосування у країнах ЄС вакцина проти нового вірусу. її визнали такою, що відповідає стандартам безпеки та якості.

"Однак наша робота на цьому не зупиняється. Ми будемо продовжувати збирати та аналізувати дані про безпеку та ефективність цієї вакцини для захисту людей, які щеплюватимуться в ЄС", - говориться в офіційній заяві.

Нагадаємо, початок масової вакцинації у країнах співдружності запланований на одночасну дату - 27 грудня. Раніше до цього відповідні заходи почали проводити у Великій Британії, яка вийшла з ЄС та, відповідно, мала нагоду окремо затвердити дозвіл на вакцину, а також у Сполучених Штатах.

Станом на 21 грудня по всьому світу зареєстрували вже близько 77 мільйонів діагнозів коронавірусу COVID-19. Загальна кількість смертей становить вже 1,7 мільйона.

Лідером за рівнем захворювання залишаються Сполучені Штати (майже 18 мільйонів випадків), на другому місці Індія (понад 10 мільйонів), а третя Бразилія (7 мільйонів).

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі узгодили придбання багатомільйонної партії вакцини проти коронавірусу COVID-19 при ціні 15,5 євро за дозу. Йдеться саме про препарат від компаній Pfizer та BioNTech.

Американський уряд узгодив придбання аналогічної вакцини за вищою ціною. Адміністрація Сполучених Штатів сплатить 19,5 доларів за кожну дозу препарату з партії у 100 мільйонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?