ЄС закупить першу партію вакцини проти коронавірусу дешевше за США — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС закупить першу партію вакцини проти коронавірусу дешевше за США — Reuters

ЄС закупить першу партію вакцини проти коронавірусу дешевше за США — Reuters
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі узгодили придбання багатомільйонної партії вакцини проти коронавірусу COVID-19 при ціні 15,5 євро за дозу. Йдеться про препарат від компаній Pfizer та BioNTech, який ще проходить стадію узгодження в Європі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У бесіді з агентством один з високопосадовців ЄС підтвердив ціну за дозу для партії вакцини у 300 мільйонів. Ці відомості першочергово вказані у відповідному документі, однак вони — повністю конфіденційні.

З документів стало відомо, що американський уряд узгодив придбання аналогічної вакцини за вищою ціною. Адміністрація Сполучених Штатів сплатить 19,5 доларів за кожну дозу препарату з партії у 100 мільйонів.
Європейська та американська ціни відповідають 528 та 548 гривням відповідно для України.

Наразі передбачається, що на загальноєвропейському рівні рішення про дозвіл на використання першої вакцини проти COVID-19 ухвалять у понеділок, 21 грудня. Після цього завершать останній крок для масової вакцинації, яку можуть почати одночасно в усіх країнах співдружності 27 грудня.

Першою країною Європи, яка почала вакцинацію, стала Велика Британія. Вона змогла невідкладно та гнучко ухвалити рішення щодо використання препарату, адже вийшла зі складу ЄС. Утім, Брюссель ухвалить рішення щодо багатьох країн одночасно.

Як повідомляв ONLINE.UA, новини про виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% заразніший за звичайний COVID-19, за лічені години сколихнули усю міжнародну спільноту. Так, на стрімке загострення ситуації з пандемією у світі також оперативно відреагував офіційний Київ, оскільки посольство України у Великій Британії екстрено звернулося до усіх українців із закликом тимчасово утриматися від поїздок до Лондона та південно-східної Англії через виявлений там мутований штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?