ЄС офіційно відключає від SWIFT сім російських банків
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС офіційно відключає від SWIFT сім російських банків

ЄС офіційно відключає від SWIFT сім російських банків
Джерело:  online.ua

Європейський Союз відключає від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT сім російських банків.

Джерело: журнал Євросоюзу

Євросоюз відключить 7 банків РФ від SWIFT

Перш за все мова йде про банки "Открытие", "Новикомбанк", "Промсвязьбанк", "Банк России", "Совкомбанк", "ВТБ" і "ВЭБ.РФ".

З 12 березня такі операції будуть недоступні.

Високопоставлений чиновник ЄС пояснив, що банки у списку були обрані на основі їхніх зв’язків з російською державою, у тому числі у списки державні банки, які вже підпали під санкції після анексії Криму Росією в 2014 році.

Всі ці банки, які ми перерахували під SWIFT... всі вони засновані на їх зв'язку з державою і неявному зв'язку з військовими зусиллями. Ми не йшли на повну заборону в усій банківській системі, - сказав чиновник. .

"Сбербанк", найбільший кредитор Росії, і "Газпромбанк" не були включені до списку, оскільки вони є основними каналами розрахунків за російські нафту та газ, які країни ЄС, як і раніше, продовжують купувати попри війну в Україні.

Представник ЄС сказав, що неможливо просто дозволити транзакції, пов’язані з енергетикою, і виключити інші, оскільки SWIFT не може розрізняти типи платежів. Посадовець додав, що до цих двох банків, тим не менш, застосовуються інші заходи.

Європейський Союз, Сполучені Штати, Великобританія та Канада в суботу заблокували певні російські банки від SWIFT, хоча на той момент не сказали, які саме банки будуть постраждалі.

SWIFT налічує близько 11 000 членів і не має явного глобального конкурента. SWIFT використовувався для приблизно 70% переказів у межах Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?