ЄС планує ввести санкції проти нових банків РФ та додаткові заборони на імпорт
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС планує ввести санкції проти нових банків РФ та додаткові заборони на імпорт

ЄС планує ввести санкції проти нових банків РФ та додаткові заборони на імпорт
Джерело:  online.ua

Європейський союз готується до обговорення 10 пакету санкцій проти Росії. У нього включать обмеження щодо ще чотирьох російських банків, а також додаткові торговельні заборони.

Джерело: Politico

Які санкції проти РФ увійдуть до 10-го пакету ЄС

Нові фінансові санкції будуть стосуватися чотирьох російських банків, включаючи найбільший приватний банк Росії Альфа-банк, заснований мільярдером Михайлом Фрідманом.

Також у ЄС хочуть ввести заборону російським громадянам працювати в радах компаній критичної інфраструктури Євросоюзу, таких як електромережі або постачальники газу.

У нові санкційні списки внесуть близько 130 організацій і осіб, запропонованих Польщею, країнами Балтії, Німеччиною, Францією та іншими.

До них належать російські військові керівники, посадові особи, призначені Росією на окупованих територіях в Україні, журналісти, які працюють для російських державних ЗМІ та пропаганди, як-от Russia Today, а також компанії та особи в інших країнах, пов’язані з військовими діями Росії або групою найманців Вагнера, а саме в Малі та Ірані, який продає безпілотники російським військовим, - пише видання.

Крім цього, 10-й санкційний пакет передбачає додаткові торговельні заборони на імпорт до ЄС російської гуми, асфальту або бітуму (нафтопродукту) і на експорт до Росії товарів ЄС, включаючи вантажівки, інші важкі транспортні засоби, будівельні машини, насоси та інші машини, що використовуються в будівельному секторі.

Пакет також включає додаткові заборони на експорт електронних компонентів, які Росія може використовувати для виробництва зброї.

Наразі посли ЄС інформують свої столиці про плани Єврокомісії та обговорять пакет у середу, 15 лютого.

Кулеба анонсував нові санкції проти РФ

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Захід запровадить нові санкції проти РФ до 24 лютого.

Вони будуть оголошені в різних країнах, в різних інституціях. Це теж буде частина цього сигналу єдності заради перемоги.

Також, за словами Кулеби, в ООН, Києві та інших столицях відбудеться низка подій, які надішлють Путіну чіткий сигнал, що "єдність із Україною з кожним днем лише зростає, і у цій війні ти неодмінно програєш".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?