ЄС планує зняти санкції з Арбузова й Табачника
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС планує зняти санкції з Арбузова й Табачника

ЄС планує зняти санкції з Арбузова й Табачника
Джерело:  online.ua

Посли Європейського Союзу мають намір вже наступного тижня зняти санкції з експрем’єра часів Януковича Сергія Арбузова та колишнього міністра освіти Дмитра Табачника. Цю інформацію підтвердив журналіст Рікард Джозвяк в своєму Твіттері, посилаючись на власні анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Посли ЄС наступного тижня виключать (із санкційного списку - ред.) колишнього прем’єра України Арбузова та ексміністра освіти Табачника. Лише 8 людей залишаються (залишаться без них - ред.) у списку, включно з Януковичем та його сином. Якщо ви дивуєтеся, чому ЄС не йде за російськими олігархами через Навального - лише подивіться, як поступово зменшується цей список", - зазначив Рікард Джозвяк.

Варто звернути увагу на те, що тиждень тому журналіст вже повідомляв, що таке рішення можуть ухвалити, оскільки офіційний Брюссель не отримав від української сторони достатньо доказів для того, щоб ці особи залишалися у списку. Що важливо розуміти, глава Кабміну Денис Шмигаль, реагуючи нещодавно на цю новину, звернув увагу українців на те, що санкції щодо більшості соратників президента-втіка Віктора Януковича втратили свою вагу.

Як уже згадувалося раніше, рік тому Євросоюз скасував санкції проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. В санкційному списку, який ЄС ухвалив зу 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, наразі залишаються десятеро колишніх українських високопосадовців, а саме: Віктор та Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко. Санкції щодо них продовжені на один рік - до 6 березня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що члени команди російського глави Володимира Путіна заявили, що розчаровані рішенням глав МЗС країн Євросоюзу розширити персональні санкції проти офіційної Москви у зв’язку зі справою лідера російської опозиції Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?