ЄС побачив нову глобальну загрозу від військової присутності РФ у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС побачив нову глобальну загрозу від військової присутності РФ у Криму

ЄС побачив нову глобальну загрозу від військової присутності РФ у Криму
Джерело:  online.ua

Євросоюз виступив з критичною заявою щодо мілітаризації окупованого Криму, яку проводить російський режим. Перш за все офіційний Брюссель звертає увагу на ризики, які несе нарощування у регіоні кількості авіаційних одиниць, здатних нести ядерну зброю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За оприлюдненими даними, також російський агресор отримав контроль над об’єктами, які у минулому використовували для зберігання ядерної зброї на пів острові.

“Ми шкодуємо з приводу нарощування сил та проведення російських військових навчань у Чорному та Азовському морях, і ми глибоко занепокоєні переміщенням на територію України передових систем озброєння, включаючи літаки та ракети, здатні нести ядерні боєприпаси, зброї, боєприпасів та військовослужбовців, а також незаконним захопленням та встановленням Росією контролю над колишніми об’єктами зберігання ядерної зброї в Криму”, - говориться у заяві.

Європейська сторона звернулася до Кремля із закликом “утриматися від незаконної військової діяльності у Криму, Чорному та Азовському морях, що ще більше посилює напруженість у регіоні та за його межами”.

“Європейський Союз засуджує тривалу мілітаризацію Російською Федерацією Кримського півострова та присутність російських військ, що відбувається у порушення національного суверенітету, політичної незалежності та територіальній цілісності України”, - додали представники офіційного Брюсселю.
Одночасно з тим ЄС продовжує підтримувати політику невизнання російської влади у Криму, зокрема й тиску санкціями.

Нагадаємо, Україна втратила контроль над Кримом навесні 2014 року, коли російська армія почала вторгнення у регіон на тлі втечі Віктора Януковича.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернув увагу міжнародної спільноти на те, що парламент України закликав світ засудити окупацію Криму, ухваливши відповідну постанову про звернення до Європарламенту, ООН, ПАРЄ та інших міжнародних об’єднань.

На переконання політика, це послання до Європи не надто відрізняється від попередніх і майже нічого не здатне змінити. На думку Чубарова, потрібні більш рішучі кроки, щоб зупинити очільника Кремля Володимира Путіна на шляху до розв’язання Третьої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?