В Криму закликають зупинити Путіна на шляху до розв'язання Третьої світової
Категорія
Політика
Дата публікації

В Криму закликають зупинити Путіна на шляху до розв'язання Третьої світової

В Криму закликають зупинити Путіна на шляху до розв'язання Третьої світової
Джерело:  online.ua

16 лютого очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернув увагу міжнародної спільноти на те, що парламент України закликав світ засудити окупацію Криму, ухваливши відповідну постанову про звернення до Європарламенту, ООН, ПАРЄ та інших міжнародних об'єднань. На переконання політика, це послання до Європи не надто відрізняється від попередніх і майже нічого не здатне змінити. На думку Чубарова, потрібні більш рішучі кроки, щоб зупинити очільника Кремля Володимира Путіна на шляху до розв'язання Третьої світової війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  24 канал.

Рефат Чубаров зауважує, що у тій ситуації, коли офіційна Москва останніми місяцями йде на безпрецедентну конфронтацію з Заходом, можна було б зробити позицію влади України більш жорсткішою.

"Світ повинен жорсткими способами зупинити Росію на шляху розв'язання Третьої світової війни", – вважає політик.

На переконання експерта, потрібно змусити Путіна повернутися в межі міжнародного права. Щоб втілити цей план в життя, важливо аби РФ не могла розвиватися, "дихати" без взаємодії з іншими країнами. Чубаров наголошує, що це потрібно робити через примус, оскільки іншого способу просто не існує.

"Але які б не були настрої на Заході, саме Україна повинна виступати локомотивом постійного нарощення санкцій щодо Росії. А для цього необхідно, щоб Україна сама скоротила будь-які економічні зв'язки з країною-окупантом", - заявив глава Меджлісу.

Політик звертає увагу на те, що у зверненні до Європи Верховна Рада закликає міжнародну спільноту консолідуватися навколо Кримської платформи. За його словами, саме вона стає можливістю спільного знаходження шляхів щодо відновлення державного суверенітету України.

"Важливо, щоб лідери країн, які приїдуть в Україну до Дня незалежності, були готові від імені своїх держав говорити про безпрецедентні, чіткі кроки тиску на Росію", – наголошує Чубаров.

Глава Меджлісу зазначає, що хотів би почути чіткі позиції від лідерів країн Євросоюзу і хоча б 2 – 3 від постійних членів Ради безпеки ООН.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського заявили про намір змінити Мінські угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?