У Зеленського заявили про намір змінити Мінські угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили про намір змінити Мінські угоди

У Зеленського заявили про намір змінити Мінські угоди
Джерело:  online.ua

15 лютого член команди українського лідера Володимира Зеленського та віце-прем'єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков виступив з важливою заявою – він звернув увагу на те, що Україна не може відмовитися від Мінських угод, однак, за його словами, текст документа потребує модернізації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Мінські угоди носять політико-дипломатичний характер. Це угоди, але ніяк не міжнародний договір, ні тим більше міжнародний закон, але це не означає, що Україна може відмовитися від Мінських угод. Мінські угоди залишаються єдиною базою, яка поки є, принципи і головні цілі якої – припинення війни на Донбасі", –наголосив один із представників команди Володимира Зеленського.

Попри це, Олексій Резніков акцентував увагу на необхідністі модернізації Мінських угод. В першу чергу, йдеться про пункту 9 "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", в якому мовиться про черговість проведення місцевих виборів на Донбасі і передачу контролю на кордоні України і Росії. Окрім того, український політик публічно закликав команду очільника Кремля Володимира Путіна уважно читати текст угод, де першим пунктом значиться питання безпеки.

На переконання Олексія Резнікова, без врегулювання питань безпеки не може бути й мови про виконання будь-яких політичних речей. Політик наголосив, що офіційна Москва при цьому постійно наполягає на пріоритеті політичного врегулювання, забуваючи про безпеку.

Що важливо розуміти, наразі сторони переговорного процесу по Донбасу шукають вихід з ситуації, що загострилася на Сході Україні. Однак російський президента Володимир Путін вже чітко дав зрозуміти міжнародній спільноті, що не планує йти ні на які поступки і забирати свої війська з української території. Нещодавно він почав стверджувати, що Росія ніколи не кпоине Донбас, незважаючи ні на що. Хоча при цьому президент РФ натякнув, що ніякого приєднання ОРДЛО до Росії не буде, як би на цьому не наполягали ватажки так званих "ЛНР" і "ДНР", російські політики та пропагандисти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Зеленського заявили, що глава Кремля уже ухвалив рішення по Донбасу  і за цим рішенням піде неминуче загострення в зоні ООС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?