У Зеленського заявили, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу

У Зеленського заявили, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу
Джерело:  online.ua

Бойовики зірвали перемир'я на Донбасі і незабаром в зоні ООС почнеться загострення, оскільки російський глава Володимир Путін вже прийняв рішення і дав зрозуміти, що буде домагатися від влади України поступок за всяку ціну. Нове загострення може початися вже навесні і воно неминуче. Це підтверджує як поведінка Кремля під час візиту до Москви глави європейської дипломатії Жозепа Борреля, який завершився скандальним образою європейського дипломата в обличчя, так і публічною заявою російської влади про готовність розірвати відносини з Європою. Переговори по Донбасу в рамках Мінського процесу і Нормандського формату знаходяться практично в глухому куті, тому до переговорів варто залучити США, так як офіційному Києву більше не на що розраховувати. Бойовики за наказом Путіна продовжать вбивати українських військових, щоб суспільство почало тиснути на команду українського президента Володимира Зеленського з вимогою завершити війну на будь-яких умовах. Такий невтішний прогноз по Донбасу зробив радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає ONLINE.UA з посиланням на Україна 24.

"Я вважаю, що загострення ситуації на Донбасі не просто можливо, воно практично неминуче, рано чи пізно. Кремль не залишить спроб продавити нас силою. Я не беруся назвати точну дату, хоча є ознаки, що може бути навесні, ближче до літа", - спрогнозував Арестович.

Він переконаний, що Путін вже прийняв рішення по Донбасу і продемонстрував його, як Боррелю, так і українській владі.

"Дивлячись на те, як росіяни натягують віжки з ЄС, ось цей візит Борреля, який закінчився практично образою європейського дипломата в обличчя, і заява Лаврова, що вони не бояться розірвати відносини, - видно, що свій вибір вони зробили. Цей вибір однозначно на загострення. Ми знаємо всі засоби, які вони застосовували за 6 років, треба придумувати щось нове ", - вважає радник української делегації в ТКГ.

Переговорний процес, за словами Арестович, "підвішений на волосині". Він підкреслює, що Путін буде за всяку ціну домагатися того, щоб офіційний Київ почав переговори з ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР", що буде їх фактичною легалізацією. Арестович запевнив, що команда Зеленського не вступала і на вступатиме в ці переговори, а до переговорів спробує залучити США.

"Оскільки ситуація практично зайшла в глухий кут і залишається спроба скористатися допомогою США, може бути, це допоможе, більше розраховувати нема на що. Але я на 100% впевнений, що Росія готує якийсь нехороший сюрприз, і це в тому чи іншому варіанті обернеться загостренням на фронті. Сценаріїв багато, починаючи з того, що вони інтенсифікують вплив, щоб були загиблі, і нестійка частина суспільства починала тиснути на керівництво ", - пояснив плани команди Зеленського Арестович.

У свою чергу глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу ICTV висловив свою позицію по Донбасу. Він вважає, що перемир'я в зоні ООС вже немає і на кожен постріл противника на Донбасі має бути відповідь з української сторони.

"Стріляють на Донбасі? Стріляють. Вбивають? Вбивають. Ми не можемо робити вигляд, і сказати, що ми дотримуємося режиму тиші, а вони стріляють, а ми ось такі добрі, що ми дотримуємося тиші. На кожен постріл має бути відповідь", - сказав він.

Кравчук також обурений тим, що "наші недруги в Україні, їдуть в Кремль, для того, щоб домовлятися з Путіним" - він вважає, що вони повинні бути притягнуті до відповідальності перед українським народом і законом. Кравчук розцінює їх дії як спробу перешкодити Україні побудувати незалежну державу.

Як відомо, через загострення ситуації на Донбасі зону ООС за дорученням президента України Володимира Зеленського головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак минулого тижня вже їздив в зону ООС. Він ознайомився з ситуацією на місці і обговорив з військовими на фронті подальші дії української армії у відповідь на непередбачувані провокації бойовиків. Слідом за ним на Донбас їздив і сам президент Володимир Зеленський. Український лідер констатував, що перемир'я зірвано бойовиками і що режим припинення вогню потрібен був тільки українській стороні. Причиною зриву перемир'я і загострення ситуації на Донбасі, на думку Зеленського, є підготовка Кремля до переговорів ТКГ і спроба російської влади натиснути на офіційний Київ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін виступив з категоричною заявою про Донбас і заявив, що ніколи його не кине, не дивлячись ні на що.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?