ЄС почав погрожувати Туреччині після нового міжнародного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС почав погрожувати Туреччині після нового міжнародного скандалу

ЄС почав погрожувати Туреччині після нового міжнародного скандалу
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу публічно звинуватила команду турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана у порушенні міжнародного права через бурові роботи у Східному Середземномор’ї. Окрім того, члени ЄС звернули увагу на те, що залишають за собою право ввести потужні санкції. У висновках першого дня саміту Євросоюзу наголошується, що Європейська Рада рішуче засуджує порушення суверенних прав Республіки Кіпр, такі дії повинні бути припинені. Окрім того, влада ЄС вимагає у офіційної Анкари у майбутньому утримуватися від подібних дій, які порушують міжнародне право. Члени Євросоюзу також нагадали, що ЄС має стратегічний інтерес в стабільній і безпечній обстановці в Східному Середземномор'ї і в розвитку співпраці і взаємовигідних відносин з Туреччиною. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на спільну заяву європейських лідерів.

"Проведення добросовісного діалогу і утримання від односторонніх дій, що суперечать інтересам ЄС і порушують міжнародне право і суверенні права держав-членів ЄС, є абсолютною вимогою в цьому зв'язку" - сказано в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що за умови продовження конструктивних зусиль з припинення незаконної діяльності щодо Греції та Кіпру лідери погодилися надати позитивний поштовх відносинам ЄС-Туреччина з особливим акцентом на модернізацію Митного союзу та спрощення процедур торгівлі, контакти між людьми, діалоги на високому рівні, продовження співпраці з питань міграції.

Влада Євросоюзу вкотре нагадала офіційній Анкарі, що залишає за собою право на запровадження санкцій щодо Туреччини.

"У разі відновлення односторонніх дій або провокацій в порушення міжнародного права ЄС буде використовувати всі наявні в його розпорядженні інструменти і варіанти" - сказано у спільній заяві лідерів блоку.

Не можна також не згадати про те, що Кіпр блокував санкції Європейського Союзу щодо команди білоруського диктатора Олександра Лукашенка через вимогу запровадити санкції проти Туреччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно влада Вірменії озвучила гучні звинувачення турецькому командуванню, яке несе відповідальність за збиття у повітрі штурмовика Су-25.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?