Вірменія звинуватила Туреччину у нападі з повітря
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія звинуватила Туреччину у нападі з повітря

Вірменія звинуватила Туреччину у нападі з повітря
Джерело:  online.ua

Вірменська влада оголосила гучні звинувачення турецькому командуванню, яке несе відповідальність за збиття у повітрі штурмовика Су-25. Офіційна Анкара спростовує факт повітряної атаки проти вірменських сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви офіційних представників країн.

За словами речниці вірменського Міністерства оборони Шушан Степанян, турецький винищувач F-16 стартував з азербайджанського міста Гянджа. Він займався прикриттям азербайджанської авіації та безпілотних апаратів, поки вони завдавали ударів у районі кількох населених пунктів — Варденіс, Мец Масрик, Сотк.

Зазначається, що пілот збитого Су-25 загинув, його літак знаходився виключно у повітряному просторі Вірменії. В уряді країни готові застосувати усі наявні засоби для боротьби проти азербайджанської армії.

Тим часом Туреччина й Азербайджан як стратегічні партнери дотримуються однієї позиції — кризу не можна завершити, поки Нагірний Карабах залишається окупованим Вірменією азербайджанським регіоном.

Бої між азербайджанськими та вірменськими силами поновилися у згаданому районі попередньої неділі, 27 вересня. Міжнародна спільнота від того часу закликає сторони приборкати суперечки й сісти за стіл переговорів, припинити кровопролиття.

Як повідомляв ONLINE.UA, поки бої в Нагірному Карабасі не вщухають третій день поспіль, вірменська влада жорстко звернулася до Азербайджану. Офіційний Єреван пригрозив Баку готовністю до використання військових механізмів Організації Договору про колективну безпеку.

За словами постпреда країни в ОДКБ Віктора Біягова, йдеться про застосування у разі розширення географії боїв. Договір про колективну оборону підписали Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизія й Таджикистан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?