Вірменія почала жорстко погрожувати Азербайджану союзниками
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія почала жорстко погрожувати Азербайджану союзниками

Вірменія почала жорстко погрожувати Азербайджану союзниками
Джерело:  online.ua

Поки боїв в Нагірному Карабасі не вщухають третій день поспіль, вірменська влада жорстко звернулася до Азербайджану. Офіційний Єреван пригрозив Баку готовністю до використання військових механізмів Організації Договору про колективну безпеку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ.

За словами постпреда країни в ОДКБ Віктора Біягова, йдеться про застосування у разі розширення географії боїв.

"Особливе занепокоєння викликає беззастережна військово-політична допомога Туреччини Азербайджану, яка сприяє подальшій дестабілізації ситуації в зоні відповідальності ОДКБ і представляє серйозну загрозу для народів регіону", - наголосив дипломат.

Він стверджує, що турецькі військовослужбовці присутні в азербайджанській армії на різних посадах, також у боях за Карабах активно використовується турецька військова техніка.

"Ми сповнені рішучості чинити опір з усіх сил, щоб нейтралізувати наміри турецько-азербайджанського союзу... Розширення географії конфлікту може створити безпосередню загрозу безпеці, територіальній цілісності та суверенітету Вірменії. І в цьому випадку ми будемо використовувати відповідні військово-політичні механізми, спрямовані на колективну відповідь на зовнішню агресію", - резюмував Біягов.

Слід нагадати, що Договір про колективну оборону підписали Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизія й Таджикистан.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі третього дня боїв за Нагірний Карабах турецька влада виступила з прямою заявою про підтримку Азербайджану. Офіційна Анкара стверджує, що всіляко готова відстоювати територіальну цілісність країни-партнера. Йдеться, зокрема, й підтримку "на полі бою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?