ЄС погодився відкласти Brexit - названа нова дата
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС погодився відкласти Brexit - названа нова дата

ЄС погодився відкласти Brexit - названа нова дата
Джерело:  online.ua

Лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року,  повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву президента Європейської ради Дональда Туска.

"Європейська рада вирішила надати Сполученому Королівству гнучке продовження періоду дії статті 50 (Договору про ЄС) до 31 жовтня. Це означає додаткові 6 місяців для Великої Британії" - йдеться у заяві.

Влада ЄС підкреслила, що протягом цього періоду все залежатиме від дій Лондона.

 "Вони все ще можуть ратифікувати угоду про Brexit, в цьому випадку рішення про відтермінування припинить дію. Вони також можуть переглянути всю стратегію Brexit. Це може призвести до змін у політичній декларації, але не в самій угоді" - йдеться у документі.

Також лідери ЄС нагадали, що для Британії все ще відкрита можливість відкликання статті 50 і відмова від виходу з ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єрка Британії Тереза Мей за день до позачергового саміту ЄС провела переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?