ЄС погодився відкласти Brexit - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС погодився відкласти Brexit - подробиці

ЄС погодився відкласти Brexit - подробиці
Джерело:  online.ua

Керівництво Євросоюзу погодилося на відтермінування дати виходу Великої Британії з лав співдружності. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

Згідно з повідомленням президента Євроради Дональда Туска, йдеться про відкладання Brexit до 31 січня 2020 року.

"27 країн-членів ЄС погодилися з тим, що вони приймуть запит Великої Британії про гнучке продовження Brexit до 31 січня 2020 року. Очікується, що рішення буде формалізовано за письмовою процедурою", - стверджує він.

У твіті Туска йдеться про так званий flextention на три місяці. Він означає, що Лондон може вивести королівство з ЄС до 31 січня. Для цього потрібне ухвалення відповідної угоди з боку парламенту.

Нагадаємо, Brexit наразі запланований на 31 жовтня. Між британською та європейською стороною тривали суперечки щодо угоди про вихід. Її відсутність, так званий "жорсткий" Brexit, не цікавить ЄС та окремі політичні кола у Лондоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Туск констатував певний оптимізм у переговорах з Великою Британією про вихід. Можливим позитивом він назвав підсумки зустрічі британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона з ірландським колегою Лео Вардакаром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?