В ЄС заявили про оптимізм у конфлікті з Лондоном щодо Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС заявили про оптимізм у конфлікті з Лондоном щодо Brexit

В ЄС заявили про оптимізм у конфлікті з Лондоном щодо Brexit

Очільник Європейської ради Дональд Туск стверджу, що існують "оптимістичні сигнали" про можливість досягнення угоди з Великою Британією у питанні Brexit. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "Європейську правду".

За його словами, надія з'явилася після того, як відбулася зустріч британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона з ірландським колегою Лео Варадкаром.

Туск вважає, що "немає жодної гарантії успіху, і час практично вичерпаний". Він нагадав про відсутність реалістичних пропозицій від Лондона, проте навіть маленький шанс на створення угоди необхідно використати повністю.

Нагадаємо, Brexit заплановано на 31 жовтня. Джонсон наразі має лише 8 днів для створення угоди. Потім він буде змушений просити Євросоюз про відтермінування виходу.

Головна суперечка стосується кордону між Північною та Південною частиною Ірландії. Перша контролюється Лондоном, а друга бажає залишитися у більш тісних економічних відносинах з ЄС. Між ними наразі немає серйозного контролю.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Туск назвав дії британського уряду дурнуватою грою. Він вважає, що Лондон не може впоратися з процесом, який сам розпочав. Наразі так званий жорсткий Brexit є невигідним для Великої Британії та Євросоюзу одночасно, наголошує президент Євроради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?