ЄС попереджає Зеленського про нову фатальну помилку Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС попереджає Зеленського про нову фатальну помилку Ради

ЄС попереджає Зеленського про нову фатальну помилку Ради
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу має надію, що Верховна Рада утримається від чергової фатальної помилки, а саме від ухвалення законодавства, що суперечить Угоді про асоціацію, зокрема — законопроєкту про локалізацію. Очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса закликає команду українського лідера Володимира Зеленського та народних обранців зробити все можливе, аби цього не сталося. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Украй важливе питання: ми очікуємо від української сторони, що вона утримається від ухвалення законодавства, яке не відповідає Угоді про асоціацію. Це стосується і пропозиції впровадити вимоги щодо локалізації у сфері державних закупівель", - заявив європейський дипломат під час засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Як уже згадувалося раніше, Міністерство економіки пропонує додати у систему Prozorro критерій "локалізація" для товарів, які мають щонайменше 35% українських компонентів. Варто звернути увагу на те, що такий товар отримує нецінову частину оцінку у розмірі 30% від загальної. Пізніше комітет економічного розвитку підтримав законопроект про локалізацію та рекомендував українському парламенту ухвалити його у другому читанні.

У липні минулого року ВРУ підтримала у першому читанні законопроєкт №3739, який передбачає введення додаткового критерію у системі державних закупівель – рівня локалізації виробництва. Зразу ж після цього "Трансперенсі Інтернешнл Україна" та ще декілька громадських організацій почали вимагати у уряду не ухвалювати проєкт постанови Мінекономіки про запровадження нецінового критерію локалізації в закупівлях машинобудування.

"Законопроєкт №3739 про зміну правил державних закупівель продукції машинобудування, що має надає преференції продукції з локалізованим виробництвом, не відповідає Угоді про асоціацію з ЄС, а також іншим зобов’язанням України та потребує змін", - попередив нещодавно глава КМУ Денис Шмигаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ЄС висунув Україні нову вимогу щодо судової реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?