ЄС посилить правила в'їзду для українців уже з 2024 року
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС посилить правила в'їзду для українців уже з 2024 року

ЄС посилить правила в'їзду для українців уже з 2024 року
Джерело:  online.ua

Правила в'їзду в ЄС для українців посиляться з 2024 року. Для перетину кордону доведеться отримувати спеціальний дозвіл ETIAS та сплачувати 7 євро.

Джерело: European Union

Українцям важче буде в'їхати до ЄС з 2024 року

Для перетину кордону громадянам України доведеться отримувати спеціальний дозвіл ETIAS та сплачувати 7 євро.

Починаючи з 2024 року, близько 1,4 млрд осіб із більш ніж 60 безвізових країн повинні мати дозвіл на в'їзд до більшості країн ЄС. У переліку держав, громадяни яких мають отримувати дозвіл, є українці.

Маючи чинний дозвіл на в'їзд ETIAS, ви можете в'їжджати на територію цих європейських країн так часто, як захочете, для короткострокового перебування – зазвичай до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду. Однак це не гарантує в'їзд. Коли ви приїдете, прикордонник попросить показати ваш паспорт та інші документи і підтвердити, що ви відповідаєте умовам в'їзду, – йдеться в документі.

Термін дії спецдозволу для в'їзду ETIAS становить три роки

Подання заяви на отримання дозволу на в'їзд ETIAS коштує 7 євро, хоча деякі мандрівники звільняються від цього збору. Найчастіше заявка проходить за кілька хвилин, хоча можливо її розглядання протягом 4 днів.

Цей період може бути продовжений на термін до 14 днів, якщо вас попросять надати додаткову інформацію або документацію, або до 30 днів, якщо вас запросять на співбесіду.

Термін дії ETIAS – три роки.

Для перетину кордону із ЄС із 2024-го треба:

  • подати заявку на отримання дозволу на в'їзд ETIAS завчасно – до того, як ви придбаєте квиток або забронюєте житло;

  • переконайтеся, що ваші паспортні дані збігаються з даними, зазначеними у вашому дозволі ETIAS – вам буде відмовлено у посадці та в'їзді на кордоні, якщо вони не збігаються;

  • переконайтеся, що ваш дозвіл на в'їзд ETIAS все ще дійсний;

  • перевірте, як довго ви можете залишатися в європейських країнах, які потребують ETIAS;

  • переконайтеся, що ваш паспорт діє протягом трьох місяців після передбачуваного виїзду з європейських країн, які вимагають ETIAS – вам буде відмовлено у в'їзді на кордоні, якщо це не так (застосовуються винятки).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?