Скільки критеріїв кандидата на членство в ЄС виконала Україна — дані Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

Скільки критеріїв кандидата на членство в ЄС виконала Україна — дані Reuters

Скільки критеріїв кандидата на членство в ЄС виконала Україна — дані Reuters
Джерело:  online.ua

Згідно з оцінкою Європейської комісії Україна виконала дві з семи умов для початку перемовин про членство в Європейському Союзі, попри це офіційний Брюссель відзначає прогрес, який вдалося досягти нашій країні на тлі повномасштабної війни з РФ.

Джерело:  Reuters  із посиланням на інсайдерів

Україна виконала мало критеріїв кандидата на членство в ЄС

Як вдалося дізнатися журналістам, в оцінці прогресу на шляху до членства, яку Єврокомісія озвучить 22 червня, буде зазначитися, що офіційний Київ повністю виконав дві із семи рекомендацій, пов’язаних із судовою реформою і законодавством про медіа.

Прогрес є. Звіт буде помірно позитивним. Йдеться не про прикрашання дійсності, а про визнання прогресу, наприклад, є видатні антикорупційні справи, які можна назвати, – заявило анонімне джерело ЗМІ.

Окрім того, наголошується, що в Брюсселі "станом на зараз ніколи б не використали негативний тон щодо України".

Європейська влада звертає увагу на те, що у судовій реформі можна помітити певний прогрес, попри те, що є ще ключові реформи, які дуже важливо втілити в життя.

Оцінка ЄС збігається з оцінкою українського народу

Що важливо розуміти, оцінка офіційного Брюсселю загалом збігається з оцінками українського громадянського суспільства, де критерії стосовно судової реформи та медіазаконодавства мали високу оцінку.

Ба більше, наголошується, що у сфері судової реформи останнім часом відбувся додатковий прогрес стосовно формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Те, що п'ять критеріїв не є повністю виконаними, ще не є свідченням проблем, оскільки за частиною з них високий рівень прогресу все ж є, однак деталі оцінки Єврокомісії не оприлюднюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?