ЄС представив план боротьби з рекордним зростанням цін на енергоносії
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС представив план боротьби з рекордним зростанням цін на енергоносії

ЄС представив план боротьби з рекордним зростанням цін на енергоносії
Джерело:  online.ua

13 жовтня офіційно стало відомо, що керівництво Європейської комісії затвердило пакет заходів, щоб нарешті зупинити виняткове зростання світових цін на енергоносії, яке, як прогнозують фахівці, триватиме всю зиму.

Джерело:  сайт  ЄК

ЄК буде боротися з рекордним зростанням цін на енергоносії

"Короткострокові національні заходи включають екстрену підтримку доходів домашніх господарств, державну допомогу компаніям і цільове зниження податків. Комісія також буде підтримувати інвестиції в поновлювані джерела енергії та енергоефективність; вивчить можливі заходи зі зберігання енергії та закупівлю запасів газу; і оцінить поточну структуру ринку електроенергії", - наголошують представники ЄК.

Що важливо розуміти, запропоновані заходи щодо захисту споживачів і бізнесу передбачають надання екстреної підтримки доходів малозабезпеченим споживачам, до прикладу, за допомогою ваучерів або часткової оплати рахунків.

Окрім того, в ЄС мають намір дозволити тимчасову відстрочку оплати рахунків, забезпечити тимчасове цільове зниження податкових ставок для вразливих домогосподарств і надавати допомогу компаніям або галузям відповідно до правил державної допомоги Євросоюзу.

"Країнам рекомендується вжити заходів безпеки, щоб уникнути відключень від мережі і вивчити можливе антиконкурентну поведінку на енергетичному ринку і попросити Європейське управління з цінних паперів і ринків (ESMA) посилити моніторинг подій на вуглецевому ринку", - йдеться в заяві.

На переконання експертів ЄС, перехід на чисту енергію - найкраща страховка від цінових потрясінь в майбутньому. Вони також стверджують, що її потрібно прискорити.

"ЄС продовжить розвивати ефективну енергетичну систему з високою часткою відновлюваних джерел енергії. У той час як більш дешеві поновлювані джерела енергії відіграють все більш важливу роль в постачанні електромереж і встановлення цін, інші джерела енергії, включаючи газ, як і раніше необхідні в часи підвищеного попиту", - наголошує влада ЄС.

Читайте також:

  • Шмигаль розповів про зміну цін на газ після запуску "Північного потоку-2".

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі.

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?