Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії

Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії
Джерело:  online.ua

У Великій Британії одразу чотири значні енергетичні компанії оголосили про власне банкрутство - це сталося у прямій залежності внаслідок кризи навколо цін на пальне.

Джерело: 24 канал

За оприлюдненими даними, у Європі наразі ціни на газ ледь не щодня оновлюють свої показники на ринках.

Передбачається, що ціна на паливо зростає в цілому надзвичайними темпами в умовах, коли суспільство та бізнес відновлюються від наслідків так званої коронакризи. Також на це вплинуло зменшення кількості палива на ринку в цілому.

Криза торкнулася виробників різноманітних добрив, що користуються як сировиною природним газом. Під ударом опинилася частково важка промисловість, виробництво алюмінію та цементу зокрема.

Станом на 4 жовтня газові показники на європейських хабах сягнули вже понад 1200 доларів США за одну тисячу кубометрів. Перш за все ці астрономічні подорожчання фахівці пов’язують одразу з кількома факторами:

  • відсутність додаткових потужностей транзиту Україною з боку російського “Газпрому”;

  • низькі запаси палива у Євросоюзі чи інших країнах континенту, що не входять у склад співдружності;

  • конкуренція з потужними азіатськими виробниками ресурсів.

Ситуація з паливом у Великій Британії

Одночасно з цим у Британії триває криза автомобільного пального. Тисячі власників автівок почали робити запаси пального, що спровокувало дефіцит.

Так, близько 200 військовослужбовців, половина з яких водії, залучили до вирішення паливної кризи в рамках операції "Ескалін".

Більшість військових працюють в Лондоні і на південному сході Англії, де спостерігається найгостріша нестача. Багато з них пройшли навчання в компанії Hoyer, що займається нафтовою логістикою.

Водночас уряд Великої Британії зіштовхнувся з критикою за те, що він не відправив військових доставляти паливо раніше, після того, як після повідомлень про скорочення поставок на заправках виникла хвиля панічних закупок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?