У Британії через кризу паливо почали доставляти військові
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії через кризу паливо почали доставляти військові

У Британії через кризу паливо почали доставляти військові
Джерело:  online.ua

У Великій Британії сьогодні вранці військові почали доставляти паливо на заправні станції, оскільки деякі частини країни зіткнулись з нестачею палива через дефіцит водіїв танкерів.

Джерело: Sky News.

Так, близько 200 військовослужбовців, половина з яких водії, залучили до вирішення паливної кризи в рамках операції "Ескалін".

Більшість військових працюють в Лондоні і на південному сході Англії, де спостерігається найгостріша нестача. Багато з них пройшли навчання в компанії Hoyer, що займається нафтовою логістикою.

Водночас уряд Великої Британії зіштовхнувся з критикою за те, що він не відправив військових доставляти паливо раніше, після того, як після повідомлень про скорочення поставок на заправках виникла хвиля панічних закупок.

"Ми тісно співпрацюємо з галуззю, щоб допомогти збільшити запаси палива, і є ознаки поліпшення середніх запасів на АЗС по всій Великій Британії, при цьому попит продовжує стабілізуватися.

Запаси в Лондоні і на півдні Англії відновлюються трохи повільніше, ніж в інших частинах Великої Британії, тому ми почали розгортання військового персоналу для збільшення поставок в ці райони", - зазначив представник уряду.

Паливна криза у Великій Британії

Нагадаємо, що у Великій Британії почалися паніки на АЗС, коли нафтові компанії оголосили, що у них недостатньо водіїв для перевезення бензину і дизельного палива з нафтопереробних заводів.

Раніше в уряді країни оголосили про видачу 5000 тимчасових віз для іноземних водіїв вантажівок, щоб ліквідувати нестачу водіїв, яка викликана пандемією Covid-19, Brexit та іншими факторами.

За оцінками експертів, Великій Британії для забезпечення постачання потрібні ще щонайменше 100 000 водіїв вантажних автомобілів, а деякі підприємства попередили, що полиці магазинів можуть бути порожніми, якщо ця проблема не буде вирішена.

Читайте також:

  • Енергетична криза в Китаї змушує Apple і Tesla зупинити виробництво.

  • Міноборони Британії оцінило ймовірність військового повернення в Афганістан.

  • В ЄС спалахнула суперечка щодо подальшого розширення блоку — Reuters.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?