ЄС пролонгував санкції проти Януковича та "сім'ї"
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС пролонгував санкції проти Януковича та "сім'ї"

ЄС пролонгував санкції проти Януковича та "сім'ї"
Джерело:  online.ua

Втікач-президент Віктор Янукович, який переховується на території Російської Федерації, знаходиться під тиском санкцій Євросоюзу та Сполучених Штатів з початку 2014 року, коли залишив Україну. За останні сім років санкції, які передбачають замороження активів, пролонгувалися кожні пів року. У четвер, 4 березня, європейська влада оголосила про новий етап продовження тиску, який торкається не тільки одіозного політика, але його оточення — яке також втекло за межі українського кордону. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційному сайті Ради Євросоюзу.

За оприлюдненими даними, санкції вводяться до 6 березня 2022 року. Конкретно цей пакет спрямований проти сімох осіб, яких звинувачують у протизаконному розкраданні українських державних коштів та зловживанні владою, яка й призвела до привласнення грошей.

Передбачається, що рішення офіційно оприлюднять наступного дня в Бюлетені ЄС.

Відомо, що проти двох фігурантів попередніх санкційних рішень ініціативу про продовження не ухвалили. Також ще одна особа отримала санкції, продовжені до 6 вересня 2021 року.

Нагадаємо, окремі представники попередньої влади України примудрилися вийти з-під санкційного удару Євросоюзу. Наприклад, після тривалого оскарження виключення з “чорного списку” добився колишній керівник Адміністрації президента Андрій Клюєв.

Здебільшого прибічники режиму Віктора Януковича знаходяться в РФ. Інколи сам він виступає із заявами чи інтерв’ю, однак останніми роками все менше. Водночас колишній прем’єр-міністр Микола Азаров стійко підтримує медійну активність завдяки особистим відеозверненням чи через “пресслужбу” у соціальних мережах. Все, що залишилося втікачам-політикам - критикувати чинну ситуацію в Україні та окремих посадовців дистанційно, сховавшись від правосуддя в Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 березня офіційно стало відомо, що посли країн Європейського Союзу нарешті ухвалили рішення продовжити на пів року санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України — в першу чергу, йдеться про оточення президента-втікача Віктора Януковича. Однак також зазначається, що ЄС неочікувано для всіх виключив із санкційного списку колишнього прем’єр-міністра Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?