ЄС ухвалив неочікуване рішення щодо оточення Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС ухвалив неочікуване рішення щодо оточення Януковича

ЄС ухвалив неочікуване рішення щодо оточення Януковича
Джерело:  online.ua

3 березня офіційно стало відомо, що посли країн Європейського Союзу нарешті ухвалили рішення продовжити на пів року санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України — в першу чергу, йдеться про оточення президента-втікача Віктора Януковича. Однак також зазначається, що ЄС неочікувано для всіх виключив із санкційного списку колишнього прем’єр-міністра Сергія Арбузова та екс-міністра освіти Дмитра Табачника. Про це у Twitter розповів журналіст Рікард Джозвяк, передає ONLINE.UA.

"Посли Європейського Союзу 3 березня вирішили продовжити на пів року санкції проти 177 осіб та 48 юридичних осіб, яких ЄС вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України", - розповів Рікард Джозвяк.

Варто також звернути увагу на те, що окремим рішенням ЄС підтримав продовження заморожування активів президента-втікача Віктора Януковича та семи його соратників.

За словами журналіста, санкції проти Сергія Арбузова та Дмитра Табачника скасували, оскільки Євросоюз не отримав від України достатньо доказів для того, щоб ці особи залишалися у списку.

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль, реагуючи на цю новину, почав стверджувати, що санкції щодо більшості соратників колишнього президента Віктора Януковича вже не мають ваги.

Нагадаємо, що рік тому Брюссель зняв санкції з колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і ексміністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Під дією санкцій ЄС, які ввели 7 років тому за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, на цей час залишаються вісім колишніх українських високопосадовців. Серед них: Віктор та Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор та Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко та Олександр Клименко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна Москва відреагувала на санкції США та Європейського Союзу  у зв’язку з отруєнням лідера російської опозиції Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?