Команда Путіна почала погрожувати США після введення нових санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна почала погрожувати США після введення нових санкцій

Команда Путіна почала погрожувати США після введення нових санкцій
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна миттєво відреагувала на санкції США та Європейського Союзу у зв'язку з отруєнням лідера російської опозиції Олексія Навального. Офіційна Москва закликала Захід "не гратися з вогнем", а також пригрозила відповіддю на нові обмеження. З окремою заявою з цього приводу виступила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт російського дипломатичного відомства.

"Адміністрація США зробила ворожий антиросійський випад, оголосивши дуетом з Євросоюзом про чергові санкційні заходи для покарання Москви.Абсурдність торжествує, коли приводом для введення санкцій оголошується навмисно влаштована провокація з нібито отруєнням Навального якимись "бойовими хімікатами". Все це - лише привід для продовження неприкритого втручання в наші внутрішні справи. Миритися з цим не маємо наміру. Реагувати будемо, виходячи з принципу взаємності, не обов'язково симетрично.Незалежно від американських "санкційних пристрастей" продовжимо послідовно і рішуче відстоювати національні інтереси, даючи відсіч будь-якій агресії. Закликаємо колег не гратися з вогнем", - цинічно зазначила Марія Захарова.

Окрім того, в МЗС РФ знову почали стверджувати, що у Росії нібито немає хімічної зброї з 2017 року, а Штати вони називають "серійним порушником міжнародних договорів і угод у галузі контролю над озброєннями".

Варто звернути увагу на те, що Міністерство закордонних справ України також уже відреагувало на рішення ЄС та США ввести санкції проти режиму Путіна. Речник МЗС Олег Ніколенко наголосив, що Київ також розраховує на застосування нового санкційного механізму ЄС проти порушників прав людини в Криму.

“Міністерство закордонних справ України вітає рішення Європейського Союзу вперше застосувати новий глобальний санкційний механізм проти чотирьох російських посадовців за порушення прав людини в Росії. Рішення ЄС вкотре демонструє, що захист прав людини залишається безумовним пріоритетом зовнішньої політики Євросоюзу”, — заявив Ніколенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дипломат попередив про нову загрозу для України через Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?