ЄС розгорнуто відповів на ситуацію з блокуванням телеканалів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС розгорнуто відповів на ситуацію з блокуванням телеканалів Медведчука

ЄС розгорнуто відповів на ситуацію з блокуванням телеканалів Медведчука
Джерело:  online.ua

У Європейському Союзі визнали, що спостерігають за ситуацією навколо санкцій українського уряду проти народного депутата Тараса Козака, який був номінальним власником телеканалів, асоційованих з олігархом Віктором Медведчуком. Брюссель нагадав про законне право України боротися проти російської дезінформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Європейську правду”.

Згідно з заявою Петера Стано — речника союзу з питань закордонних справ і політики безпеки, водночас для такого опору існують певні межі. Наразі європейська сторона оцінює рішення про фактичне блокування телеканалів “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

“За словами української влади, це рішення було прийнято на підставі антитерористичного законодавства і розслідувань, які встановили, що пан Козак отримував кошти з непідконтрольних уряду територій, контрольованих сепаратистами”, - наголосив представник.

ЄС надає надзвичайне значення незалежності ЗМІ та свободі журналістів, відповідно до Угоди про асоціацію. Утім, речник звернув увагу на регулярні акти інформаційної агресії Кремля проти України.

“Хоча зусилля України щодо захисту своєї територіальної цілісності та національної безпеки, а також щодо захисту від інформаційних маніпуляцій є законними, зокрема, з урахуванням масштабів дезінформаційних кампаній, які зачіпають Україну, в тому числі з-за кордону, це не повинно відбуватися за рахунок свободи ЗМІ та має відбуватися при повній повазі основних прав і свобод та відповідно до міжнародних стандартів”, - говориться у заяві Стано.

Він резюмував, що офіційний Брюссель стежить за ситуацією та згодом зв’яжеться з представниками української влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території України продовжують мовлення безліч телеканалів, які володіють антиукраїнською повісткою, стверджує секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. Він наголосив. що влада вводитиме санкції проти таких медіа за отриманням підтвердження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?