ЄС розробляє законодавство для конфіскації активів РФ на користь України
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС розробляє законодавство для конфіскації активів РФ на користь України

ЄС розробляє законодавство для конфіскації активів РФ на користь України
Джерело:  online.ua

Європейський Союз розробляє законодавство, яке б дозволило конфіскувати підсанкційні російські активи та використовувати їх для повоєнної відбудови України.

Джерело: брифінг президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн

 ЄС готується передати активи РФ на користь Україні

Розгляд цього питання пов’язаний зі справедливістю. І ми працюємо над юридичною основою, щоб уможливити використання активів Росії та частково олігархів для відбудови України, - сказала фон дер Ляєн.

Вона додала, що конференція в швейцарському Лугано, яка завершилася у вівторок, була дуже успішна, оскільки там були запропоновані різні підходи до повоєнної відбудови України.

Розробку законодавства для законної конфіскації активів РФ у Євросоюзі підтвердила й президентка Європейського парламенту Роберта Метсола.

Жоден варіант не можна виключати. Усі можливі шляхи й джерела (для відбудови України) потрібно розглянути, – зазначила Метсола і додала, що Європарламент зосередиться зокрема на недопущенні обходу наявних санкцій проти РФ.

Нагадаємо, що в Канаді вже дозволили конфіскувати активи, що потрапили під санкції через війну РФ та їхнє використання на підтримку України.

Також раніше повідомлялося, що до кінця року в Євросоюзі розпочне роботу міжнародний трибунал щодо розслідування злочинів РФ у війні проти України.

Наразі невідома кількість країни, які увійдуть до трибуналу.

 Європейський парламент своїм рішенням вже визнав необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу та закликав надати технічну та фінансову підтримку для цього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?