ЄС сам запропонує нам членство: в Кабміні здивували гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС сам запропонує нам членство: в Кабміні здивували гучною заявою

ЄС сам запропонує нам членство: в Кабміні здивували гучною заявою

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба запевняє, що ЄС неминуче прийме рішення про членство України в блоці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Чиновник зазначив, що сьогодні Україна має безпрецедентну за глибиною Угоду про асоціацію з ЄС, проте на цьому не зупиниться.

"Ми йдемо до членства в ЄС, навіть якщо сам Євросоюз ще над цим і не замислюється", - сказав він, наголосивши, що Україна відкидає будь-які альтернативні ідеї членства в ЄС.

Кулеба переконаний, щоб ЄС погодився на вступ України, потрібно стати для блоку "своїми".

"Для цього треба самим перестати бути частиною "русского мира". І саме цим ми зараз займаємося. Треба вийти з політичної сфери інтересів (Росії. - ред.), припинити кидатися вліво-вправо, як ми це робили 30 років. Мовляв, тут ми прискорюємо євроінтеграцію, тут гальмуємо, тут ми рухаємося в НАТО, а тут оголошуємо позаблоковість. Ці метання потрібно припинити", - сказав віце-прем'єр.

Варто зазначити, що Кулеба не допускає, що ЄС в офіційних документах пропише перспективу членства України в блоці, проте переконаний, що це неодмінно станеться. Він навіть назвав членство України в ЄС "неминучим", причому "ЄС сам прийде і запропонує нам членство".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальна радниця високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні  Наталі Точчі заявила, що імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту  може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?