ЄС, США і Британія створили групу розслідування воєнних злочинів РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС, США і Британія створили групу розслідування воєнних злочинів РФ

ЄС, США і Британія створили групу розслідування воєнних злочинів РФ
Джерело:  online.ua

25 травня Європейський Союз, Сполучені Штати й Велика Британія оголосили про створення дорадчої групи з питань міжнародних злочинів (Atrocity Crimes Advisory Group, ACA). 

Джерело: Держдеп США

Створено міжнародну групу для розслідування воєнних злочинів РФ

Мета АСА — підтримка діяльності Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних під час повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Передбачається, що група сприятиме обміну найкращими практиками, покращенню ефективності розслідування, дієвішому розподілу людських і фінансових ресурсів відповідно до потреб Офісу прокурора МКС.

Йдеться зокрема про збір і збереження доказів, операційний аналіз, розслідування випадків сексуального насилля під час конфлікту, судово-медичну експертизу, складання обвинувальних актів та співпрацю з національними й міжнародними правоохоронними органами.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Участь у дорадчій групі братимуть фахівці з воєнних злочинів з Європейського Союзу, США, Великої Британії та інших країн. Більшість із них перебуватимуть у Польщі через безпекову ситуацію, але перебуватимуть на зв’язку з колегами в Україні та подорожуватимуть туди за потреби.

Зазначається, що АСА сприятиме координації двох ключових елементів: дорадчій групі при Офісі прокурора МКС та мобільних груп правосуддя (останні складаються з українських та міжнародних фахівців і проводять польові розслідування).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?