МЗС назвало указ Путіна про масову паспортизацію окупованих територій "нікчемним"
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС назвало указ Путіна про масову паспортизацію окупованих територій "нікчемним"

МЗС назвало указ Путіна про масову паспортизацію окупованих територій "нікчемним"
Джерело:  online.ua

МЗС України засуджує указ президента РФ, який відкриває шлях до примусу мешканців тимчасово захоплених російською армією територій в Херсонській та Запорізькій областях набувати російське громадянство.

Джерело: МЗС України

В Україні засудили указ Путіна про масову паспортизацію

Незаконна паспортизація на Херсонщині та Запоріжжі, так само як і в Криму та на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей, є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, норм та принципів міжнародного гуманітарного права, - повідомили в МЗС.

Там зазначили, що указ президента Росії є юридично нікчемним та не матиме правових наслідків.

Україна закликає міжнародне співтовариство зупинити Росію, яка скоює злочини проти України та українців. Ми вимагаємо негайно ухвалити шостий пакет санкцій ЄС, який включатиме ембарго на російську нафту. Ми також закликаємо міжнародних партнерів прискорити ухвалення рішень про подальше надання Україні озброєння, насамперед реактивних систем залпового вогню, - закликали в МЗС.

Нагадаємо, що Путін підписав указ про спрощену процедуру отримання громадянства РФ жителями окупованих районів Херсонської та Запорізької областей.

При цьому, тим часом у так званій "адміністрації Запорізької області" заявили, що готують інфраструктуру для організації видачі жителям російських паспортів.

Варто зазначити, що в 2019 році РФ встановила спрощену видачу громадянства мешканцям самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?