ЄС та США створять зерносховища на українських кордонах — Байден
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС та США створять зерносховища на українських кордонах — Байден

ЄС та США створять зерносховища на українських кордонах — Байден
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати спільно з Європейським Союзом працюють над планом вивезення зерна з території України залізницею зі створенням пунктів зберігання збіжжя на кордоні.

Джерело: заява президента США Джо Байдена

США допоможе побудувати в Польщі елеватори для зерна

Ми тісно працюємо з нашими європейськими партнерами, щоб вивезти 20 мільйонів тонн, застряглих в Україні, на ринок для зменшення глобальних цін на продовольство, - сказав Байден.

На думку президента США, зерно не можна експортувати Чорним морем, оскільки воно «буде підірване у воді».

Тож ми працюємо над планом, щоб вивезти його через інші країни залізницею. Але Україна має таку ж систему залізничних доріг, як і Росія, де ширина колії відмінна від колії в Європі, тому ми будемо будувати тимчасові елеватори на кордоні України із, зокрема, Польщею, щоб переправляти зерно з українських вагонів у зерносховища на (європейські) вагони і далі в океан, - сказав Байден.

За його словами, в українських зерносховищах зберігаються тисячі тонн зерна.

Нагадаємо, що за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна не може вивезти приблизно 90 мільйонів тонн виробленої аграрної продукції через блокування морських портів з боку Росії.

В ООН повідомили, що 276 мільйонів людей у всьому світі вже стикалися з гострим голодом на початку 2022 року. Очікується, що цей показник зросте на 47 мільйонів, якщо війна в Україні продовжиться. Зазначається, що найбільше людей постраждають у Субсахарській Африці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?