Ми фінансуємо війну: Шварценеггер закликав Європу відмовитися від російського палива
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми фінансуємо війну: Шварценеггер закликав Європу відмовитися від російського палива

Ми фінансуємо війну: Шварценеггер закликав Європу відмовитися від російського палива
Джерело:  online.ua

Американський актор та політик Арнольд Шварценеггер виступив на кліматичному форумі з критикою Європи за те, що вони продовжують купувати паливо у Росії, фінансуючи тим самим війну в Україні.

Джерело: виступ Шварценеггера на кліматичній конференції Austrian World Summit

Шварценеггера закликав залишити викопне паливо в минулому

Давайте будемо чесними самі з собою. 1300 ракет, які Росія запустила в українські міста протягом перших двох місяців війни, коштували 7,7 мільярда євро. Це багато. Але водночас Європа заплатила Росії 44 мільярди євро за паливо. На наших руках кров, тому що ми фінансуємо війну, - сказав Шварценеггер.

На його думку, російська агресія проти України стала ще однією причиною, чому світ і Європа зокрема мають відмовитися від використання викопного палива.

Ми повинні припинити брехати собі. Зараз ми маємо всі необхідні технології, щоб залишити викопне паливо в минулому, – заявив Шварценеггер.

Нагадаємо, що за перші 100 днів повномасштабної війни РФ проти України, Росія отримала 93 млрд євро доходів від експорту енергоносіїв.

Причому ЄС, як і раніше, залишається найбільшим покупцем російських газу та нафти.

ЄС імпортував 61% всього обсягу російських енергоносіїв приблизно на €57 млрд.

Найбільшими імпортерами були: Китай (€12,6 млрд), Німеччина (12,1), Італія (7,8), Нідерланди (7,8), Туреччина (6,7), Польща (4,4), Франція (4,3) та Індія (3,4).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?