Зеленський пояснив Данії важливість підтримки статусу кандидата України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський пояснив Данії важливість підтримки статусу кандидата України в ЄС

Зеленський пояснив Данії важливість підтримки статусу кандидата України в ЄС
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав Данію підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС, оскільки це є одним із ключових чинників об’єднання українського народу.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю данським ЗМІ

Україна цінує військову допомогу Данії

Зеленський зазначив, наскільки важливою для України є підтримка Данії, зокрема у військовій сфері.

Є один фактор, який дуже важливий, де Данія гратиме одну з ключових ролей. Це – європейська перспектива для нашої держави, а саме кандидатство на члени Європейського Союзу. Тут я дуже хотів би, щоб Данія була б такою ж потужною і об’єднаною з іншими європейськими державами щодо нашого членства в ЄС, - сказав Зеленський.

Зеленський розуміє, що в Данії панує скепсис щодо можливого надання кандидатського статусу для України.

Але це момент, як я вже неодноразово казав: те, що виглядає в Європі технічно – це, наприклад, кандидатство, тому що до членства в ЄС ще треба пройти шлях – в Україні виглядає по-іншому. Для нас це один із факторів міцності нашої держави, мотивації нашого народу, нашої армії. А отже, ще раз – один із ключових факторів об’єднання нашого народу проти агресії Росії.

Нагадаємо, що Данія – одна з трьох країн, які вагаються щодо підтримки надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Глава МЗС Єппе Кофод нещодавно заявив, що Данія підтримує європейське прагнення України, але рішення щодо надання статусу кандидата буде ухвалювати після висновку Європейської комісії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?