Меркель відповіла на звинувачення щодо початку війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель відповіла на звинувачення щодо початку війни в Україні

Меркель відповіла на звинувачення щодо початку війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами колишньої німецької лідерки Ангели Меркель, вона "не звинувачує себе" в тому, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Джерела:  Spiegel

Меркель відкинула звинувачення стосовно війни в України

Журналісти поцікавилися у колишньої канцлерки, чи могла б вона зробити більше для відвернення війни в Україні.

Я себе не звинувачую. Не було можливо створити архітектуру безпеки, яка б могла цьому запобігти. Чи можна було зробити більше, щоб запобігти такій трагедії – я вже вважаю, що ця ситуація є великою трагедією, - чи можна було їй запобігти? І саме тому ви себе питаєте це, і, звісно, я собі й досі ставлю це питання, – заявила політикиня.

Окрім того, Ангела Мерклеь нарешті відповіла на звинувачення українського посла в Німеччині Андрія Мельника в тому, що ексканцлера проводила політику пацифікації щодо Росії.

Фото - скриншот

Я так не думаю. Дипломатія, якщо вона зазнає невдачі, не є хибною, – відповіла на критику дипломата політикиня і додала, що без Мінських домовленостей, як вона вважає, ситуація в Україні була б ще більш критичною.

За словами Меркель, також це стосується і її рішення не підтримати надання Україні плану дій щодо членства в НАТО у 2008 році.

Я не вважаю, що маю визнати свою неправоту, і вибачатися за це (рішення) не буду, – заявила колишня німецька лідерка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?