Макрон публічно виступив проти приниження Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон публічно виступив проти приниження Росії

Макрон публічно виступив проти приниження Росії
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон почав стверджувати, що вкрай важливо не принижувати Росію, щоб, коли війна нарешті закінчиться, можна було знайти дипломатичне рішення. Свою позицію він озвучив в інтерв'ю регіональним газетам.

Джерело:  Reuters

Макрон закликав не принижувати РФ після заваршення війни

Що важливо розуміти, президент Франції робив все можливе, що підтримувати діалог з російським диктатором Володимиром Путіним після початку повномасштабної війни РФ проти України. Еммануеля Макрона часто та жорстко критикували деякі європейські політики, оскільки вони вважають позицію французького лідера підривом зусиль з тиску на главу Кремля.

Ми не повинні принижувати Росію, щоб у день, коли припиняться бойові дії, ми могли побудувати вихідний пандус дипломатичними засобами. Я переконаний, що роль Франції – бути посередницькою державою, - виступив із новою заявою президент Франції.

Як відомо, Макрон регулярно проводив перемовини з російським диктатором після вторгнення РФ в Україну в рамках зусиль щодо припинення вогню та початку переговорів між Києвом і Москвою.

Я йому сказав, що він робить історичну і фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії, - додав французький президент.

Зазначимо, що офіційний Париж підтримує Україну у військовому та фінансовому плані, однак з початку війни Макрон не був у Києві, як інші лідери ЄС, чого Україна хотіла від нього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?