Окупанти перекидають додаткові сили для штурму Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти перекидають додаткові сили для штурму Сєвєродонецька

Окупанти перекидають додаткові сили для штурму Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія перекидає додаткові сили для штурму Сєвєродонецька. У місті тривають запеклі бої.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти посилюють штурм Сєвєродонецька

Наразі окупаційна армія зосередилась на наступі в районі Сєвєродонецька та у напрямку Бахмута.

 За рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу, окупанти посилили своє угруповання.

Також війська РФ вели наступальні дії в напрямку Устинівки, але успіху не мали. На Бахмутському напрямку за підтримки артилерії ворог вів наступ, за результатами вогневого ураження від українських підрозділів відійшов.

У той же час окупанти не проводять активних дій на Харківщині. Основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів. Продовжується інтенсивний вогневий вплив на підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Глибоке, Руські Тишки, Старий Салтів та Черкаські Тишки. Ворог завдав ракетного удару по об’єкту транспортної інфраструктури в районі населеного пункту Мохнач.

В районі Слов'янська армія РФ обстрілювала населені пункти Грушуваха, Тетянівка та Дібрівне. Російські військові також проводили штурмові дії у напрямку населеного пункту Богородичне, але безуспішно. Окупанти вели безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля, але зазнали втрат.

У напрямку Авдіївки та Курахово окупанти намагаються скувати сили українських військових та відволікти від інших напрямків.

В районі Лиману поблизу населеного пункту Старий Караван окупанти намагаються взяти під контроль ділянку лівого берега річки Сіверський Донець.

Темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій на Донецькому напрямку низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу і низьким морально-психологічним станом.

На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону та намагається здійснювати вогневе ураження наших підрозділів.

Загарбники бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області. Керівництво окупантів пересувається з великою кількістю охорони, в бронежилетах, у броньованих машинах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний спротив.

На Бессарабському напрямку, а також у Чорноморській та Азовській морських операційних зонах ситуація без суттєвих змін.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 1 танк, 1 артилерійську систему, 6 бойових броньованих машин, 2 спеціальні броньовані автомобілі та 3 одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний безпілотник "Елерон" та 2 безпілотники типу "Орлан-10".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?