Експерти назвали терміни завершення наступу армії РФ на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерти назвали терміни завершення наступу армії РФ на Луганщині

Експерти назвали терміни завершення наступу армії РФ на Луганщині
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни вказують, що протягом найближчих двох тижнів кремлівська окупаційна армія може захопити всю територію Луганської області.

Джерело: ISW

Окупанти прагнуть повністю захопити Луганщину 

За даними Міноборони Великої Британії, ймовірно у найближчі 2 тижні кремлівська окупаційна армія захопить всю територію Луганської області.

При цьому за всіма іншими напрямками війська РФ тримають оборону та не проводять активних наступальних дій.

За інформацією аналітиків ISW, майже вся 35-та загальновійськова армія РФ була знищена в Ізюмі через некомпетентних командирів.

В армії РФ не має належного медичного забезпечення. Російські медики проводять надмірну кількість ампутацій кінцівок через відсутність медичного обладнання в Міноборони Росії.

Російські війська провели невдалі штурми на південний схід і південний захід від Ізюма та на захід від Лимана, але навряд чи зможуть здійснити значне просування до Слов’янська.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти досягли незначних успіхів у східній частині Сєвєродонецька, але українські сили продовжують локалізовані контратаки в Сєвєродонецьку та його околицях.

Загарбники не намагалися штурмувати Авдіївку.

Російські війська не змогли повернути втрачені позиції на північному сході Херсонської області і продовжили захищати раніше зайняті позиції.

Російська окупаційна влада почала видавати російські паспорти в Херсоні та Мелітополі, хоча вони продовжують стикатися із суспільним спротивом і партизанськими проукраїнськими діями.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що попре великі втрати, окупанти посилюють наступ на Сєвєродонецьк.

Є поранені в Сєвєродонецьку, де росіяни несуть втрати, підсилюються, але продовжують штурмувати місто. Вкотре намагалися відрізати населений пункт, обстрілявши ще один міст. Відносно ситуації на фронті – бої на вулицях Сєвєродонецька тривають. Росіяни отримали підсилення за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу, - зазначає Гайдай.

За словами Гайдая, у місті Гірське 3 червня від обстрілів російською армією загинула мати з дитиною, ще одна людина загинула у Золотому.

Також стало відомо про загиблого три дні тому мешканця Гірського. 
За добу в Сєвєродонецьку та Лисичанську окупанти пошкодили щонайменше по 6 багатоповерхівок. У Гірському – 8 будинків, у Новоіванівці – 7, у Врубівці – 6. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному.

У п’ятницю українські військові знищили понад 20 одиниць бойової броньованої техніки ворога, авіаційну ракету, три БпЛА окупантів, а також укріплені позиції та живу силу противника.

Із 24 лютого, з моменту повномасштабного вторгнення росії на територію України, штурмовики та бомбардувальники Повітряних Сил ЗС України Су-25 та Су-24м здійснили понад тисячу авіанальотів по колонах рашистів, скупченню техніки та особового складу і логістичних центрах. Знищено сотні одиниць техніки, переправи, пункти постачання пально-мастильних матеріалів, жива сила та інші важливі об’єкти, - зазначають представники командування повітряних сил ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?