Зеленський заявив про "деякий скепсис" у ставленні Німеччини до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про "деякий скепсис" у ставленні Німеччини до України

Зеленський заявив про "деякий скепсис" у ставленні Німеччини до України
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що чинне керівництво Німеччини дещо скептично ставиться до України і її перспектив в ЄС та НАТО.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю  ZDF

Німеччина скептично ставиться до прагнень України

Я думаю, що у відносинах між німецьким керівництвом та Україною є певний скептицизм. Я не думаю, що цей скептицизм пов’язаний з канцлером Шольцом, я не думаю, що це нове. Я вважаю, що у нас прекрасні відносини між двома народами і досить хороші відносини між лідерами обох країн. Але я думаю, що цей скептицизм виражається перш за все, коли йдеться про майбутнє членство України в ЄС і НАТО, на жаль, цей скептицизм відчувався і до канцлера Шольца. Таке ставлення було, і я впевнений, що це ставлення зміниться.

Зеленський сказав, що сподівається, що канцлер Німеччини Олаф Шольц особисто підтримає Україну і впевнений, що Україна може вступити до ЄС і що статус кандидата буде надано Україні вже в червні.

Ми дуже очікуємо, я дуже сподіваюся, що пан Шольц висловить таку впевненість у своїй відповіді. Але є також питання санкцій, фінансової підтримки, якої потребує Україна, і всі питання безпеки, в яких він добре розбирається. Чого ми очікуємо у зв'язку з його візитом? Я хотів би пояснити наступне важливе питання: нам потрібен канцлер Шольц, щоб запевнити нас, що Німеччина підтримає Україну. Він і його уряд мають прийняти рішення: не можна намагатися балансувати між Україною та відносинами з Росією, ви повинні самі вибирати, де розставляти пріоритети.

Зеленський підкреслив, що росіяни не рахують жертв, російському уряду байдуже, скільки людей загине.

Їм байдуже, скільки триватиме ця війна, тому що вони в основному заробляють на нафтопродуктах, на експорті енергоносіїв. Нас це не хвилює. Ми все рахуємо, нам дуже боляче, коли гинуть наші люди. Чим швидше Україна буде зміцнюватися, чим швидше Європа буде діяти як єдине ціле в санкціях, щоб відрізати Росію від великих фінансових потоків, тим слабшою буде Росія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?