Китай дозволив "невійськове" використання військ для можливого нападу на Тайвань
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай дозволив "невійськове" використання військ для можливого нападу на Тайвань

Китай дозволив "невійськове" використання військ для можливого нападу на Тайвань
Джерело:  online.ua

Лідер Китаю Сі Цзіньпін підписав нові правила, які регулюють "невоєнні" військові операції. Деталі "невоєнних" операцій ще не з'явилися, але викликають занепокоєння щодо можливого майбутнього вторгнення на Тайвань.

Джерело: Radio Free Asia

Китай може готуватися до нападу на Тайвань

Лідер Китаю Сі Цзіньпін підписав директиву, яка дозволяє «невоєнне» використання збройних сил, що викликало занепокоєння, що Пекін може готуватися до вторгнення на демократичний острів Тайвань під виглядом «спеціальної операції», яка не класифікується як війна.

Хоча Тайвань ніколи не керувався Комуністичною партією Китаю (КПК) і не входив до складу Китайської Народної Республіки, а його населення в 23 мільйони людей не бажають відмовлятися від свого суверенітету чи демократичного способу життя, Пекін наполягає, що острів є частиною своєї території.

Сі підписав указ, який набуває чинності 15 червня, повідомляють державні ЗМІ, не друкуючи розпорядження повністю.

Здебільшого указ регулює основні принципи, організацію та командування, види операцій, оперативне забезпечення та політичну роботу, а також їх виконання військами.«[Це] забезпечує правову основу для невоєнної військової операції, – йдеться у короткому звіті державного інформаційного агентства Сіньхуа.

Сі Цзіньпін (фото — flickr.com)

Серед заявлених цілей документа, що складається з шести розділів, є "підтримка національного суверенітету... регіональної стабільності та регулювання організації та здійснення невоєнних військових операцій".

Повідомлення з’явилося після того, як президент України Володимир Зеленський закликав до дипломатичного вирішення загрози військових дій у Тайванській протоці.

Виступаючи через відеозв’язок на форумі безпеки Шангрі-Ла Діалог у Сінгапурі, Зеленський використав Україну як приклад, закликаючи світ «завжди підтримувати будь-які превентивні дії» та закликав до дипломатичних рішень для запобігання війні.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда попередив у  п'ятницю  , що "Україна сьогодні може бути Східною Азією завтра".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?