Україна налагодила експорт зерна через Польщу та Румунію
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна налагодила експорт зерна через Польщу та Румунію

Україна налагодила експорт зерна через Польщу та Румунію
Джерело:  online.ua

Україна встановила два маршрути через Польщу та Румунію для експорту зерна та запобігання глобальної продовольчої кризи, а також веде переговори з державами Балтії.

Джерело: заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік у коментарі Reuters

Україна налагодила два сухопутних маршрути для експорту зерна

Дмитро Сенік сказав, що глобальна продовольча безпека знаходиться під загрозою, оскільки вторгнення Росії в Україну зупинило експорт зерна Чорним морем, що спричинило масовий дефіцит та різке зростання цін.

Україна веде переговори з країнами Балтії щодо створення третього коридору для експорту продовольства, сказав Сенік.

Він не повідомив подробиць, скільки зерна вже переміщено або буде переміщено цими маршрутами.

Ці маршрути не ідеальні, тому що вони створюють певні логістичні затримки, але тим часом ми робимо все можливе, щоб розробити ці маршрути, – сказав він.

фото — wikipedia.org

Українська залізнична система працює на інших коліях на відміну від сусідніх європейських країн, таких як Польща, тому зерно доводиться перевозити в різні поїзди на кордоні, де не так багато приміщень для перевалки чи зберігання.

Перенаправлення зерна до Румунії передбачає транспортування зерна залізницею до портів на річці Дунай і завантаження вантажів на баржі звідки воно йде до порту Констанца, що є складним і дорогим процесом.

Україна є четвертим за величиною експортером зерна у світі, і на території, підконтрольній Україні, зберігається близько 30 мільйонів тонн зерна, яке вона намагається експортувати автомобільним, річковим та залізничним транспортом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?