ЗСУ перетворили Сєвєродонецьк на не приступну для окупантів фортецю
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ перетворили Сєвєродонецьк на не приступну для окупантів фортецю

ЗСУ перетворили Сєвєродонецьк на не приступну для окупантів фортецю
Джерело:  online.ua

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що Сєвєродонецьк, який вже кілька тижнів поспіль штурмують кремлівські окупаційні війська, перетворився на справжню фортецю, та зусиллями українських військових стримує подальший наступ загарбників.

Джерело: Telegram-сторінка Сергія Гайдая

Окупанти не можуть взяти під контроль Сєвєродонецьк 

Гайдай не став приховувати, що ситуація на Луганщині наразі вкрай важка. Загарбники захопили більшу частину регіону.

При цьому Сєвєродонецьк став фортецею, яка стримує противника.

Окупанти знищують будинок за будинком, російські війська обстрілюють з усього, що у них є. Дуже важка ситуація в Тошківці, обстріли не припиняються, - зазначає Гайдай.

За його словами, зараз неможливо фізично підрахувати кількість обстрілів. У Луганській області немає води, газу, електрожнергіі. Походи мирних жителів в укриття, поїздки волонтерів перетворюються в квест на виживання.

Зараз ми вже не можемо анонсувати евакуацію, тому що як тільки русня дізнається, де у нас збір людей або де ми роздаємо гуманітарні набори, відразу починаються прильоти. ДСНСники, поліцейські та волонтери зараз намагаються щодня вивозити мешканців області в безпеку. Вмовляння по бомбосховищах дають результати. Нарешті, охочих виїхати більшає. Досвід Сєвєродонецька жахає лисичан, і тепер вони погоджуються покидати домівки, аби не стати жертвами "російського звільнення від життя, - пояснює Гайдай.

При цьому голова ОВА зазначив, що з Сєвєродонецька влаштувати евакуаційні коридори неможливо.

Гайдай уточнив, що завдяки евакуації з Луганської області вдалося врятувати 30 осіб, у тому числі трьох дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?