Головне за ніч: армія РФ посилює наступ на Слов'янськ, ЗСУ відбивають атаки окупантів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: армія РФ посилює наступ на Слов'янськ, ЗСУ відбивають атаки окупантів на Донбасі

Головне за ніч: армія РФ посилює наступ на Слов'янськ, ЗСУ відбивають атаки окупантів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що наразі кремлівська окупаційна армія концентрується на здійсненні прориву у напрямку Слов'янська та Сіверська.

Джерело:  ISW

Окупанти посилюють наступ на Слов'янськ 

Аналітики зазначають, що кремлівські загарбники побудували міст  уздовж російських наземних ліній зв'язку до Ізюма Харківської області, що свідчить про намір продовжувати наступ у напрямку Слов'янська та Сіверська.

Одночасно з тим, окупанти намагаються взяти під контроль населені пункти на північний захід і південний схід від Ізюма.

Інститут з посиланням на геолокаційні кадри припускає, що російські і чеченські підрозділи також взяли під контроль залізничну станцію в Камишевасі (приблизно в 7 км на захід від Т1303) і, ймовірно, спробують з'єднатися з наступаючими на Оріхове підрозділами.

У той же час кремлівські загарбники продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, але українські військові міцно тримають позиції в промзоні.

Загарбники, ймовірно, відновили зусилля з перерізання траси Т1303 Гірськ-Лисичанськ і почали невдалий штурм населених пунктів уздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ.

Українські сили, ймовірно, відновили контрнаступ на північному заході від Херсона (в Киселівці), на південь від попередніх операцій.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що ворог наразі зазнає невдачі у спробах просунутись у напрямку Слов'янська та взяти під повний контроль Сєвєродонецьк.

У Луганській області українські військові відбили кілька спроб наступу військ РФ.

Противник продовжує вогневий вплив мінометів по позиціях Сил оборони в прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Крім того, агресор обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Рожковичі, Грем'яч, Лугівка та Попівка.

На Харківщині окупанти намагаються скувати українські підрозділи та здійснюють потужний вогневий вплив на позиції ЗСУ.

Крім того, ворог обстрілював цивільну інфраструктуру поблизу Вірнопілля, Українки, Петрівки, Чепіля та Хрестища. Завдав авіаудару в районі населеного пункту Мосьпанове.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали Петрівське, Нову Гусарівку, Курульки, Долину, та намагались закріпитись у Богородичному.

Окупанти припинили наступ в районі Лиману, однак вели обстріли населених пунктів Шипилівка та Дронівка.

В районі Сєвєродонецька йдуть запеклі бої за Тошківку.

Українські воїни відбили наступ в районі населеного пункту Врубівка. Також противник намагався вести наступ у напрямку населеного пункту Миколаївка. Отримав рішучу відсіч і відійшов. Ворожий штурм в районі Василівки наші захисники теж успішно відбили. Російські окупанти зазнали втрат і відійшли на раніше зайняті позиції.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не вів. Підступно обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Желанне, Авдіївка, Карлівка, Вугледар та Оріхів. На окремих напрямках розгортає додаткові підрозділи.

На Південнобузькому напрямкупротивник вів оборону, обстрілював підрозділи наших військ з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню. Намагався вести контрбатарейну боротьбу.
Російські окупанти цинічно обстріляли населені пункти Твердомедове, Березнегувате, Кобзарці, Квітневе та Промінь.

За минулу добу втрати противника склали десять танків, шістнадцять бойових броньованих машин, сім БПЛА, понад десять одиниць автомобільної техніки і до 150 осіб живої сили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?