Німеччина зриває поставки озброєння Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина зриває поставки озброєння Україні

Німеччина зриває поставки озброєння Україні
Джерело:  online.ua

Обіцяне урядом Німеччини важке озброєння для України не зможе надійти до ЗСУ раніше листопада або грудня цього року.

Джерело: Business Insider

Німеччина не поставить Україні важке озброєння до кінця року 

За інформацією видання, обіцянка канцлера Німеччини Олафа Шольца поставити Україні ракети класу "повітря-повітря" IRIS-T виявились неочікуваними, зокрема, для Єгипту.

Єгипетський уряд замовив поставки цих систем, а тепер одну з них можуть поступитися Україні.

Що стосується РСЗВ Mars II, то тут ситуація ще плачевніша. Виявляється, у німців банально немає програмного забезпечення для використання американських та британських ракет. – але саме ці типи боєприпасів є в Україні у великій кількості. Кажуть, що для розв'язання проблем з ПО підуть місяці.

Журналісти зазначають, що саме IRIS-T і Mars II вважаються системами, які принесли б Україні реальну користь. Той факт, що вони, швидше за все, будуть доставлені тільки пізньої осені або взимку особливо проблематичний, оскільки багато експертів сходяться на думку, що серпень буде вирішальним місяцем у війні в Україні. Таким чином німецька важка зброя просто не встигне допомогти ЗСУ.

Між тим США розробили план підготовки українських військових до використання сучасних західних систем РСЗВ.

Ми повинні розпочати цю справу з раціональної та продуманої програми, яка підготує їх до стандарту, за якого вони стануть ефективними. Не буде користі просто кинути цю систему в бій. Ви повинні бути навчені цьому, щоб максимально ефективно використовувати зброю як точну систему, - зазначив голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал армії Марк Міллі.

За його словами, Велика Британія має передати Україні три системи M270 та провести навчання взводу українських артилеристів. Навчання займуть близько 3-4 тижнів.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Він зазначив, що росіяни "продемонстрували, що вони перевершують українську артилерію за кількістю та її дальністю" у боях у східному регіоні, що стало основним акцентом у російських операціях.

Сполучені Штати вже відправили Україні десятки гаубиць M777, які здатні випускати снаряди калібру 155 мм на відстані приблизно до 40 км. Міллі сказав, що українські сили використали цю зброю з великим ефектом, але українцям потрібні "деякі артилерійські системи більшої дальності", які можуть досягати більшої відстані.

В українців дуже хороші артилеристи. Дуже гарні артилеристи. Вони чудово володіють артилерією. Але вони використовували системи радянських часів, а потім переходили на інші системи, - зазначив Міллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?