ЄС у червні повинен відкрити двері перед Україною — Дуда
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС у червні повинен відкрити двері перед Україною — Дуда

ЄС у червні повинен відкрити двері перед Україною — Дуда
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Європейський союз повинен відкрити двері перед Україною.

Джерело: пресконференція Дуди та Зеленського

Дуда закликав ЄС надати Україні статус кандидата

Великий заклик до всього Європейського Союзу, до лідерів ЄС: сьогодні Україна потребує нашого сигналу, відкриття європейських дверей для держави, для українського суспільства, яке хоче бути частиною європейських спільнот, - сказав Дуда.

Президент Польщі додав, що ухвалення рішення щодо статусу України як кандидата на вступ до ЄС на саміті у червні має величезне значення.

Він також наголосив на важливості посилення санкцій проти РФ.

Яким чином світ мирним шляхом може допомогти у закінченні війни? Лише санкціями, лише твердий тиск, лише ізолюючи Росію, викидаючи її з міжнародної спільноти, економічної. Це й питання шостого пакета санкцій в рамках Європейського Союзу, який мусить бути запроваджений. Це дуже важливе питання. Тут я звертаюся до тих, хто має ще сьогодні сумніви: забудьте про бізнес як звичайно, - сказав Дуда.

Він додав, що необхідно створити такі умови, коли війна повністю перестане бути вигідною для Росії і буде загрозою для неї самої.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?