Україна заборонила обіг вироблених в РФ і Білорусі ліків
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна заборонила обіг вироблених в РФ і Білорусі ліків

Україна заборонила обіг вироблених в РФ і Білорусі ліків
Джерело:  online.ua

Верховна Рада підтримала посилення обмежень ввезення в Україну лікарських засобів, вироблених в РФ і Білорусі.

Джерело: законопроєкт  № 7313

ВР заборонила ввіз російських та білоруських ліків

Рада також дозволила МОЗ відмовляти в реєстрації лікарського засобу, якщо хоча б один його компонент або етап виробництва здійснювався на заводах на території цих двох країн.

За відповідний закон про обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташоване на території Росії або Білорусі, парламент проголосував 299 голосами.

Ухвалення законопроєкту є прикладом санкційної політики для наших країн-партнерів і міжнародних фармацевтичних компаній. Вони повинні розуміти, що всі без винятку товари, вироблені в Росії, не повинні потрапляти в країни демократичного світу, - зазначили у профільному комітеті РФ.

Також законопроєктом надається право Кабміну на період дії воєнного стану в Україні тимчасово зупинити експорт лікарських засобів у разі незабезпечення потреб системи охорони здоров’я України в таких лікарських засобах у повному обсязі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?